Witam wszystkich klubowiczów i nie tylko ,nadeszła ta chwila kiedy zdecydowałem się na remont mojego Patrola Y60 2.8 TD z roku 98r Chciałbym w tym miejscu zaznaczyć że mam zamiar dzielić się z wami wszelkimi wiadomościami na temat przebiegu mojej pracy, licząc oczywiście na wszelkie rady i sugestie kolegów .Tym samym będzie okazja zainteresować innych do odwiedzenia naszego forum a będzie się działo, taką mam nadzieję . Plan jest taki zdjąć karoserię z ramy no i zrobić co trzeba ,czyli blacharka rozumiana na wszelkie sposoby plus poprawienie fabryki ,a chodzi mi po głowie parę pomysłów, cynkowanie itp. likwiduję tylne siedzenia ,ogrzewanie, pasy a tapicerkę zrobię z aluminium. Mam nadzieję że wszystko pójdzie zgodnie z planem i wyrobie się jeszcze przed zimą ,do tego czasu wszystkie imprezy i wypady mnie ominą ale coś za coś . Będę starał się na bieżąco zdawać relację z postępu prac ale! wieczorami ! o ile nie padnę z nóg . Wspomnę jeszcze o tym że mam wymarzone warunki które zapewnił mi mój wspaniały kolega , czyli zakład ślusarski w Starych Budkowicach i chodź jestem z zawodu ślusarz-mechanik ale bez praktyki to mam nadzieję ze sprostam temu wyzwaniu. Często bywa że obiecujemy sobie coś a potem wszystko się zmienia więc postanowiłem najpierw zacząć a potem pisać rzecz jasna po to ,aby nie było już odwrotu hihihi…. W skrócie , na dzień dzisiejszy przewalone, właściwie masakra , chyba otworzyłem puszkę Pandory , jestem w szoku dla tego że to przecież ostatni model z Y60 z 98r ? Rdza ,dziury no i nasi tu byli (blacharze) bo jakieś wstawki odkryłem, a przecież to auto woziło przed mną konie w Holandi na autostradzie ,dopiero ja docieram je w terenie od 2.5 roku więc gdzie one tak zgniło ? Az strach pomyśleć jak wyglądają wcześniejsze roczniki. Robię od tygodnia i na dzień dzisiejszy dorobiłem się parę siniaków otarć i odcisków a ręce opadają mi aż do ziemi, mógłbym na stojąco sznurówki wiązać w butach ,dlatego też wielki szacun dla blacharzy z komuny ,bo dziś już takich rzeczy się chyba nie robi. Zobaczcie i oceńcie co myślicie…. Dam radę ….

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us